930×122 CAPRA 5

cod galben

ANM: SE SCHIMBĂ RADICAL VREMEA ÎN ARGEȘ

În urmă cu puțin timp, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare și un cod galben. Codul galben vizează și întreg județul Argeș.

Citiți și: Vești proaste privind vremea!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 30 martie, ora 22 – 2 aprilie 2020, ora 10. Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului și brumă.

Citiți și: Alertă meteo de ultimă oră! Vin furtunile!

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precădere în sudul ţării, unde vântul care va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig.

În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime  preponderent negative, local sub -5 grade, şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică.

Din noaptea de luni spre marţi (30/31 martie) până în dimineaţa de miercuri (1 aprilie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă.

În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare.

Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60…70 km/h, în zona montană înaltă şi cu rafale de 50…60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 martie, ora 22 – 1 aprilie 2020, ora 10. Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent și temporar viscol în zona montană înaltă. 

În intervalul de timp menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei și nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent.

În zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65…75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie).

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3