930 x122 grota rece

meteo

ANM: VÂNT ȘI POLEI

ANM: vânt și polei. Intensificări ale vântului, zăpadă spulberată și polei sunt anunțate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) printr-o informare emisă cu puțin timp în urmă.

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

Potrivit ANM, informarea este valabilă din 12 ianuarie, de la ora 4, și până pe 13 ianuarie, la ora 10.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în intervalul menţionat la munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60 – 70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Citiți și: Vremea face ravagii! Vântul puternic doboară tot în județ

Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45 – 55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.

Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice, iar spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri (12/13 ianuarie) în vestul ţării vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.

Pe de altă parte, a fost reconfirmat codul galben de ger, valabil pentru întreaga țară, inclusiv județul Argeș, până pe 12 ianuarie, la ora 10.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90