930 x122 grota rece

2016

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ABSOLVENȚII DE LICEU DIN ARGEȘ

Absolvenţii de liceu promoţia 2016 din Argeș sunt aşteptaţi să se înscrie în evidenţa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a beneficia de asistenţă personalizată în vederea găsirii unui loc de muncă.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităţilor acordate potrivit legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii lor profesionale şi sunt înregistrați la structurile ANOFM din raza de domiciliu, care nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj.

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

Acest drept li se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioada de 6 luni, calculată de la data expirarii celor 60 de zile de la absolvire, şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, al cărei cuantum este de 250 de lei.

Termenul de 60 de zile de la data absolvirii este termen de decădere din drepturi. În cazul în care absolvenţii nu se prezintă în intervalul de 60 de zile de la terminarea studiilor, ei au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar nu vor avea dreptul la indemnizaţie de şomaj.

AJOFM Arges atenţionează absolvenţii de liceu promoţia 2016 că data absolvirii cursurilor în anul şcolar 2015 – 2016 este 3.06.2016 pentru elevii care au promovat la toate disciplinele, indiferent dacă promovează sau nu examenul de bacalaureat. Elevii care nu au situația școlară încheiată se pot înregistra în evidențele AJOFM Argeș în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigență (data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ).

Pentru detalii suplimentare cei interesați pot accesa pagina de web a instituției www.arges.anofm.ro sau pot suna la numărul de telefon 0248/222415, interior 113.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90