Eurial 930 x 122

Anunț important pentru locuitorii comunei Budeasa!

Anunț important pentru locuitorii comunei Budeasa!

Primarul comunei Budeasa, Nicolae Rachieru, face un anunț foarte important pentru cetățenii din localitate.

Astfel, ca urmare a reapariției virusului gripei aviare și confirmarea sa pe teritoriul României, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) suspendă comerţul ambulant cu păsări, dar şi activităţile comerciale cu păsări vii prin intermediari, la nivel național. Comercializarea va fi făcută doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată, anunță primarul Nicolae Rachieru.

Potrivit ANSVSA, au fost dispuse următoarele măsuri, care se aplică la nivel naţional, pentru o perioadă de 30 de zile:

– Suspendarea organizării şi desfăşurării comerţului ambulant cu păsări, precum și în piețe și târguri,

– Suspendarea activităţilor comerciale cu păsări vii, (de la puii de o zi până la păsările de reformă) pentru toate speciile de păsări comercializate prin intermediul mijlocitorilor de afaceri, precum şi a oricăror altor activităţi de intermediere în vederea comercializării directe către crescătorii de păsări din gospodăriile populaţiei.

De asemenea, crescătorii de păsări din gospodării și reprezentanții fermelor de exploatare sunt obligați să ia toate măsurile de protecție a efectivelor de păsări, să evite contactul dintre păsările domestice și cele sălbatice, precum și să limiteze accesul persoanelor străine în interiorul gospodăriilor proprii sau a fermelor.

PIZZERIA SAPORI 555 222
Pizza Sapori Italia 570 90