930 x122 grota rece

mujea

Apă Canal a învăţat din experienţa cu Saores da Costa

În Piteşti s-au derulat în ultimii ani investiţii importante în modernizarea uzinei de apă, a staţiei de epurare şi a reţelelor de apă şi canalizare, precum şi în extinderea acestora. 62 de milioane de euro, din care 42 de milioane de euro de la Uniunea Europeană prin programul ISPA, au făcut ca gradul de potabilitate al apei din Piteşti să crească simţitor, să se îmbunătăţească. Firma care a derulat contractul a fost una din Portugalia, Soares da Costa, numai că aceasta a câştigat licitaţia şi a subcontractat lucrările unor firme din Piteşti cărora le-a dat banii cu întârziere şi cu ţârâita. Unii agenţi economici din Piteşti au şi intrat în faliment din acest motiv. Apă Canal 2000 SA Piteşti schimbă însă acum abordarea, mai ales că urmează licitaţii de peste 100 de milioane de euro, învăţând din experienţa cu antreprenorul portughez.

Gelu Mujea, directorul general al SC Apă Canal 2000 SA Piteşti, a anunţat că a fost deja semnat un contract de 116 milioane de euro, din care 99 milioane de euro finanţare nerambursabilă, pentru introducerea de reţele noi de apă şi canalizare şi în Piteşti, şi în alte 14 localităţi din judeţ. 18 milioane de euro din acest program vizează Piteştiul.

Numai că acum altfel vor sta lucrurile din punct de vedere al licitaţiei care va fi organizată.

„Am învăţat din experienţa cu Soares, aşa că am impus unele condiţii. De exemplu, cine câştigă nu mai are voie să subcontracteze mai mult de 30% din totalul lucrărilor. În plus, se pot şi asocia firmele, aşa că şi firme din Argeş vor putea să câştige.

Rămâne de văzut dacă firmele din Argeş se vor uni pentru a obţine aceste contracte sau vor pierde lupta în favoarea altora”, a spus Gelu Mujea.

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti este acum operator regional, obţinând acest statut în urmă cu doi ani. Gelu Mujea spune că, în mod normal, societatea pe care o conduce ar trebui să devină operator pe întreg judeţul în următorii 15 ani. Şi asta deoarece nicio altă societate de profil din judeţ nu are forţa şi expertiza SC Apă Canal.

Mujea chiar atrage atenţia că fiecare localitate nouă pe care o preia SC Apă Canal produce pierderi în primii 2-3 ani de administrare din cauza proastei organizări de până atunci, dar că apoi lucrurile intră pe făgaşul normal.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3