pizzeria sapori  930 122

ConferintaApe14

Apa Canal Sa a incheiat un parteneriat romano-polonez la conferinta „Totul pentru o apa curata”

Joi, la Complexul Turistic „Cornul Vânătorului” au început lucrările celei de a II-a ediţii a conferinţei internaţionale „Totul pentru o apă curată”, ocazie cu care a fost semnat si un parteneriat romano-polonez in domeniul gestionarii nămolurilor rezultate în urma epurării apelor uzate.

Manifestarea a fost organizata de catre Primăria Piteşti şi de Apă Canal 2000 S.A. în parteneriat cu Asociaţia Română a Apei (ARA) şi Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. Au fost la eveniment reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi ai Ministerului Finanţelor, specialişti de elită în domeniul reţelelor de apă şi canalizare, cadre didactice universitare, directori generali ai operatorilor de apă din ţară, invitaţi din Suedia, Republica Moldova, Polonia, Anglia, Grecia şi de la Ambasada SUA. Autorităţile locale au fost reprezentate de prefectul Gheorghe Davidescu, de vicepreşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, şi de Liliana Gagiu, viceprimar al Piteştiului si preşedintele ARA, Vasile Ciomoş. Invitatul special a fost Klara Ramm-Szatkiewicz (Polonia), preşedintele Federaţiei Europene a Asociaţiilor Naţionale de Apă şi Apă Uzată (FEANAAU) care prezentat lucrarea cu tema „Directiva UE privind tratarea apelor uzate orăşeneşti şi impactul său asupra cursurilor de apă din Europa”.

Cu ocazia conferinţei internaţionale „Totul pentru o apă curată”, s-au pus bazele unui agrement intre SC SC Apă Canal 2000 S.A. şi Federaţia Europeană a Asociaţiilor Naţionale de Apă şi Apă Uzată.

Potrivit directorului general al Apă Canal, Gelu Mujea, este vorba despre eficientizarea strategiei de gestionarea a nămolurilor rezultate în urma epurării apelor uzate prin utilizarea acestora ca materiale fertilizante în fermele din agricultură. De altfel, Apă Canal dezvoltă un astfel de program şi la Piteşti, beneficiari fiind fermieri din tot judeţul.

Klara Ramm-Szatkiewicz l-a invitat pe directorul Mujea să viziteze, împreună cu specialiştii săi, la anul, Polonia, şi s-o caute ca să perfecteze colaborarea cu specialişti polonezi în apă şi canalizare şi cu federaţia pe care Domnia Sa o conduce.ConferintaApe25ConferintaApe36

Eurial 555 x222
570×90 MAIA