930×122 CAPRA 5

    mujea

    Apa mai buna pentru pitesteni

    Primul din cele 3 contracte de investitii finantate prin programul european ISPA la Pitesti a fost finalizat. Este vorba de reabilitarea si modernizarea Uzinei de Apa de la Budeasa si a celor 5 statii de remompare ale orasului (2 in Razboieni, una in Smeura, una in zona Schitului si statia ZIN).

    Gelu Mujea, directorul general al SC Apa Canal 2000 SA Pitesti, a anuntat ca si celelalte doua contracte (cele de reabilitare si extindere a retelelor de apa si canalizare, respectiv de modernizare a statiei de epurare) vor fi finalizate pana la finalul anului in curs. Lucrarile au inceput in 2009.

    Suma investita pentru punerea in practica a primului contract a fost de peste 9 milioane de euro. Din aceasta suma, 56% a reprezentat contributia Uniunii Europene, 27% finantarea printr-un credit contractat de Apa Canal la Banca Europeana de Investitii iar 2 milioane de euro au reprezentat finantarea directa a SC Apa Canal (1 milion de euro fiind cheltuieli neeligibile). Pitestiul beneficiaza acum de una din cele mai moderne Uzine de Apa din tara, cu un debit de 65.000 de metri cubi pe zi.

    Gelu Munjea a mai anuntat ca un alt proiect elaborat de specialistii de la Apa Canal, respectiv master planul de dezvoltare a infrastructurii de apa si canalizare in judetul Arges este in curs de aprobare la forurile europene. Valoarea acestuia se ridica la circa 150 de milioane de euro. Gelu Mujea a mai spus ca in acest an este posibil ca pretul apei la Pitesti sa mai creasca, dar ca majorarea va fi de circa 5,5%. Majorarea tarifelor la apa va fi generata de inflatie si de cota de dezvoltare aferenta investitiilor in infrastructura de apa si canalizare.

    {loadposition inside}

     

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90