Donaris 930 x 122

autostrada-bucuresti-pitesti

Aparat special de identificare a maşinilor pe A1

Şoferii care circulă pe autostrada Bucureşti-Piteşti (A1), dar şi pe celelalte tronsoane de autostradă din ţară, nu vor mai putea scăpa prea uşor în cazul în care sunt vinovaţi de anumite infracţiuni sau contravenţii. Şi asta deoarece Poliţia Autostrăzii foloseşte din acest weekend un nou aparat cu ajutorul căruia autoturismele sunt identificate pe loc.

Mașinile date în urmărire sunt identificate pe loc după ce o cameră de filmat montată pe marginea drumului le surprinde plăcuţele de înmatriculare. Este vorba de un program în parteneriat cu firma Microsoft.

Dispozitivul constă în corelarea datelor de la camera de identificare cu o tabletă PC cu conectivitate 3G/UMTS, precum şi într-un sistem de identificare automată a numerelor de înmatriculare (automatic number plate recognition-ANPR). Poliţiştii pot accesa, de la faţa locului, toate aplicaţiile Poliţiei Române sau ale altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Camera este montată pe un trepied, cameră care, amplasată pe marginea drumului, citeşte numerele de înmatriculare ale autoturismelor, după care, cu ajutorul unei aplicaţii, verifică automat în baza de date cu maşini furate. Sistemul detectează codul de ţară şi salvează imaginile cu maşina suspectă, împreună cu numărul camerei de supraveghere, data şi ora la care s-a efectuat detecţia şi numărul de înmatriculare.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90