930X122 MAIA

Studenti_in_amfiteatru

Apare Codul Studentului

Ministerul Educatiei a elaborat in premiera un Statut al Studentului. Conform acestuia, studentii vor avea inclusiv dreptul de a evalua prestatia profesorilor si vor primi subventii pentru diverse forme de cazare, in functie de rezultatele obtinute. In plus, ei vor avea acces la date legate de modul se stabilire a taxelor.

Proiectul a fost elaborat dupa discutii cu reprezentantii organizatiilor studentesti. Documentul isi propune sa stabileasca drepturile, dar si obligatiile tuturor celor care invata in universitatile romanesti. Proiectul este publicat deja pe site-ul Ministerului Educatiei.

„Evaluarea de catre studenti a prestatiei cadrelor didactice este obligatorie, conform legii. Universitatea va publica rezultatele evaluarii pe site-ul propriu. Rezultatele vor contine centralizarea tuturor evaluarilor pentru fiecare profesor in parte”, se arata in documentul citat de HotNews..

Studentii mai pot beneficia de „cazare/subventie de cazare, cu exceptia cazului in care studiaza in localitatea de domiciliu, in conditiile legii (…) studentii au dreptul la subventie pentru regia de camin, ce se va aloca individual, cu exceptia cazului in care acestia studiaza in localitatea de domiciliu. Aceste subventii vor fi acordate si studentilor care aleg alta forma de cazare decat caminele institutiilor de invatamant superior, in conditiile legii”.

Statutul este denumit Codul Studentului si poate fi adoptat prin ordin al ministrului. Numai in Pitesti invata circa 18.000 de studenti.

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3