930×122 POSADA 5

fisc

Apare „Politia Fiscala”!

Dupa Politia Concediilor Medicale, apare o alta institutie menita sa puna presiune pe romani. De aceasta data, se infiinteaza politia fiscala!

Incepand cu 1 ianuarie 2011, orice persoana fizica „cu un nivel de trai mult peste veniturile pe care le declara” va fi controlata de Fisc. Pentru inceput, „lista neagra” va fi realizata din verificarea bazelor de date ale Fiscului si ale altor institutii ale statului precum administratii fiscale teritoriale sau primarii si „surse interne sau externe”. Practic, se infiinteaza o adevarata politie fiscala!

O directie speciala din Administratia Fiscala, care va fi infiintata pana la sfarsitul acestui an, va controla fiecare cheltuiala, fiecare achizitie si va avea acces la toate platile facute din contul bancar. Orice venit care nu va putea fi justificat va fi impozitat de stat cu 16%.

De la caz la caz, in functie de gravitatea situatiei, va fi sesizat Parchetul! Principalii vizati sunt acele „persoane fizice care isi etaleaza luxul, care cumpara cash sau prin credite bancare bunuri foarte scumpe, dar care, pe hartie, nu au niciun venit”.

Fiscul va avea acces la rulajul conturilor bancare are persoanelor controlate si va putea controla sursa sumelor din conturi, daca acestea au fost declarate. De asemenea, inspectorul fiscal va monitoriza cum a crescut averea persoanei controlate intr-un an si de unde provin veniturile suplimentare.

 

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3