New Profesional Consult 930 x 122

giratoriu

APEL CĂTRE PRIMĂRIE: SCOATEŢI TRECERILE DE PIETONI DIN SENSURILE GIRATORII!

Numărul mare de accidente rutiere petrecute în ultima vreme în Pitești pe trecerile de pietoni, nu puține soldate cu răniți și chiar persoane decedate, îi determină pe cetăţeni să ia atitudine.

Citiți și: Decizia din sensul giratoriu care lasă șoferii pietoni!

Este şi cazul unor piteșteni care au transmis Primăriei o scrisoare în care solicită, printre altele, să fie eliminate trecerile de pietoni din zona sensurilor giratorii.

„Am observat că în multe cazuri trecerile de pietoni sunt amplasate chiar lângă marginea sensurilor giratorii. Acest fapt a contribuit şi la producerea unor accidente de circulaţie. Orice şofer când intră într-un sens giratoriu se uită în stânga pentru a se asigura. Apoi se uită în dreapta şi realizează, dacă mai are timp, că acolo e o trecere de pietoni cu oameni care traversează, unii siguri pe ei că maşinile vor opri.

Citiți și: Veste neașteptată de la Dacia!

Dacă aceste treceri de pietoni ar fi amplasate la distanţa regulamentară stabilită faţă de un sens giratoriu, şoferul respectiv ar avea timp să observe pietonii, să acţioneze frâna şi să oprească în siguranţă maşina. Aceste treceri de pietoni nu sunt conforme cu normele legale.”, se arată în scrisoarea formulată pe adresa Primăriei, scrisoare care, deocamdată, nu a primit răspuns.

555 X 222 POSADA 2
New Profesional Consult 570×90