930×122 CAPRA 5

    euro-bani-publimedia-shutterstock

    Aproape 600 firme cu participare străină

    Numărul agenţilor economici cu capital străin din Piteşti a scăzut constant în ultimii ani. Motivul principal a fost cel legat de criza economică, aceasta punând în dificultate foarte mulţi agenţi economici, indiferent de obiectul lor de activitate.

    În prezent, în Piteşti funcţioneză 590 de firme cu participare străină care reprezintă 5,53% din totalul întreprinderilor active în municipiu. Capitalul investit se ridică la suma totală de 161 milioane de lei.

    Investitorii provin în mare majoritate din statele Uniunii Europene (76,78%), în particular Italia (191 firme), Franţa (77) şi Germania (49). 12,54% din firmele cu participare străină la capital au asociaţi din ţările europene care nu sunt membre UE, în timp ce 10,68% din investitori vin din ţări din afara Uniunii Europene.

    Investiţiile străine sunt extrem de concentrate, primele 15 întreprinderi după dimensiunea participării străine la capital totalizând 92% din totalul investiţiilor străine la nivel municipal.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3