930×122 CAPRA 5

ARD.001

ARD propune un fel de nationalizare a rafinariei Arpechim

Candidaţii pentru colegiile din Piteşti ai Alianţei România Dreaptă, filiala Argeş, au lansat o niţiativă civică, în parteneriat cu un comitet de iniţiativă de la nivelul petrochimiei şi rafinăriei Arpechim. Este vorba de o campanie de strângere de semnături prin care se doreşte impulsionarea Guvernului să cumpere de la OMV rafinăria Arpechim care, astfel, să poată ajuta Oltchim şi petrochimia de la Piteşti (ele oricum fiind gândite iniţial într-un sistem integrat).

Senatorul Mircea Andrei, preşedintele PDL Argeş şi candidat al ARD pentru Senat, a spus că dacă nu se va realiza cumpărarea, atunci va trebui să se treacă la demararea procedurilor de expropriere pentru cauză de utilitate publică.

„În acest fel, se va reuşi crearea de noi locuri de muncă şi menţinerea unei unităţi economice importante pentru judeţ şi nu numai. Avem deja foarte multe semnături, dar vom merge cu aceste liste la toţi candidaţii pentru Parlament, indiferent de partide, la şefii Consiliului Judeţea, la primari, la aleşi locali şi cetăţeni. Este o cauză comună a judeţului, nu are culoare politică.

Din analizele noastre rezultă că am putea crea astfel 7.000 de locuri de muncă”, a spus Mircea Andrei. Printre iniţiatorii demersului se numără şi candidaţii pentru Camera Deputaţilor la Piteşti ai ARD, respectiv Ana Stan (Centru), Cătălin Bulf (Nord) şi Cătălin Rădulescu (Sud).

Mircea Andrei a adăugat că iniţiativa nu este deloc tardivă şi că momentul ales – campania electorală – se constituie şi într-un fel de „şah” la ceilalţi politicieni, pentru a vedea cât sunt de interesaţi de o acţiune care vizează binele comun al judeţului şi dezvoltarea sa economică.

Mircea Andrei a mai adăugat că o iniţiativă similară a fost realizată de Guvernul Boc în anul 2009, pentru petrochimia de la Piteşti.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90