930×122 CAPRA 5

    Argeşean expert în siguranţă nucleară, la Beijing

    La începutul lunii septembrie se desfăşoară în Beijing, China, o nouă ediţie a NUSSA – reuniune internaţională pe probleme de securitate şi accidente severe la centralele nucleare. Evenimentul are loc în lumina dezastrului nuclear de la centrala din Fukushima, Japonia, şi se axează pe găsirea de metode menite să prevină astfel de accidente.

    La Beijing va fi prezent un singur român. Este vorba de argeşeanul dr. ing. Gheorghe Vieru, cercetător ştiinţific principal gradul I, expert în domeniul securităţii nucleare.

    Domnia Sa a transmis în urmă cu ceva vreme o lucrare de specialitate către o comisie formată din specialişti coreeni, chinezi, japonezi şi de la AIEA – Agenţia Internaţională pentru Eneregia Atomică de la Viena. Lucrarea sa a fost acceptată, aşa că domnul Vieru va merge să o prezinte la Beijing.

    „Este vorba de o metodă originală de evaluare a criteriilor de securitate şi siguranţă în funcţionare pentru centralele nucleare. Metoda ar putea fi utilă pentru creşterea gradului de siguranţă”, ne-a declarat domnul Vieru.

    Oare această metodă dezvoltată de un argeşean ar fi putut preveni accidente precum cel de la Fukushima? Răspunsul îl vom afla, probabil, la întoarcerea sa din China…

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3