EcoMoto 930×122

lei-ron-bani

Argeşenii au salarii mai mici

Conform celor mai recente date furnizate de Direcţia de Statistică Argeş, în luna mai a anului curent câştigul salarial mediu brut realizat în judeţul Argeş a fost de 2.139 lei, înregistrând o uşoară scădere (-1,7%) faţă de nivelul realizărilor salariale din luna aprilie 2012. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în domeniul agricol, respectiv -8,2%.

Comparativ cu realizările salariale înregistrate în luna corespunzătoare a anului precedent, s-a înregistrat însă o creştere – mică, este adevărat – de 1%.

Pe de altă parte, câştigul salarial mediu net a fost în luna mai de 1.543 lei, cu 30 lei (-1,9%) mai mic decât realizările din luna aprilie 2012.

Faţă de luna corespunzătoare din anul 2011, câştigul salarial mediu net a fost mai mic pe ansamblu cu 1 leu (-0,1%).

În majoritatea activităţilor din sectorul economic nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mic faţă de luna aprilie 2012 când s-au acordat prime ocazionale (prime de Paşte), sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou) ori s-au realizat producţii şi încasări mai mari.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3