Donaris 930 x 122

cod galben

ARGEȘ: ALERTĂ METEO DE ULTIMĂ ORĂ

Argeș: Alertă meteo de ultimă oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp un nou cod galben, care vizează și întreg județul Argeș.

Citiți și: Cod portocaliu de viscol în Argeș!

Interval de valabilitate: 24 ianuarie, ora 4 – 25 ianuarie 2019, ora 14. 

Fenomene și zone vizate: precipitații abundente (ploi, lapoviță și, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, ninsori) și viscol în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

Citiți și: Cod galben de ploi în Argeș

În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25…50 l/mp.

Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, acolo unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60…80 km/h, viscolind și troienind zăpada.

La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Fenomene și zone vizate: predominant ninsori local însemnate cantitativ, strat nou de zăpadă consistent și intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali.

În județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ, și se va depune strat nou de zăpadă, consistent.

În județele Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte, care vor favoriza formarea poleiului.

Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40…55 km/h și de peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.

Fenomene și zone vizate: ploi însemnate cantitativ în nordul și vestul Olteniei și în nordul Munteniei; intensificări ale vântului și polei în centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei.

Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în regiunile sudice și sud-estice, acolo unde se vor acumula cantități de apă cuprinse în general între 10 și 25 l/mp. În nordul și vestul Olteniei, precum și în nordul Munteniei acestea vor fi de 25…50 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă, în special în zona deluroasă a Olteniei.

În centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 50…70 km/h și se va semnala polei.

Notă: În restul teritoriului, trecător și pe arii restrânse, se va depune polei și se vor semnala intensificări ale vântului. Precipitații, local însemnate cantitativ în jumătatea de sud a țării, vor fi și în zilele de la sfârșitul săptămânii.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441