Donaris 930 x 122

cod galben

ARGEȘ: AVERTIZARE METEO DE ULTIMĂ ORĂ

Argeș: Avertizare meteo de ultimă oră. O informare și un cod galben au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie. Codul galben va afecta și extremitatea nordică, montană, a județului Argeș.

Citiți și: A nins în Argeș!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 20 – 13 februarie 2019, ora 10. Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

Citiți și: Vremea face ravagii! Vântul puternic doboară tot în județ

În perioada menționată, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp.

La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă.

În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie), apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, acolo unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor atinge 60…70 km/h.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 22 – 13 februarie 2019, ora 2. Fenomene: ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană. 

În intervalul de timp menționat, în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1.500 de metri, acolo unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90