930×122 CAPRA 5

cod galben

ARGEȘ: AVERTIZĂRI COD GALBEN DE VREME SEVERĂ

Două noi avertizări cod galben au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Ambele vizează extremitatea nordică a județului Argeș.

Citiți și: ANM emite un nou cod de vreme rea! Lovesc vijeliile în mare parte din țară

COD GALBEN 1

Interval de valabilitate: 2 august, ora 21 – 3 august 2019, ora 9. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Citiți și: Vijeliile lovesc puternic aproape toată țara! Nu scăpăm nici de caniculă

În intervalul de timp menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, vestul și nordul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Notă: În după-amiaza zilei de vineri (2 august), astfel de fenomene se vor semnala temporar și în regiunile estice și sud-estice, însă pe arii mai restrânse.

COD GALBEN 2
Interval de valabilitate: 3 august, ora
9 – 3 august 2019, ora 21. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul de timp menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei și local în zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Notă: Pe parcursul zilei de sâmbătă (3 august), local în Oltenia și în sud-vestul Munteniei temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 50…60 km/h .

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3