930 x122 grota rece

proiectil explozibil

Argeș: Pericol IMENS! Proiectil neexplodat, găsit într-o pădure

Argeș: Pericol IMENS! Proiectil neexplodat, găsit într-o pădure.

Citiți și: Alertă în Argeș! Pompierii, intervenție de urgență!

Echipa pirotehnică a ISU Argeș a intervenit, în această după-amiază, pentru ridicarea unui proiectil de calibrul 75 de mm și o lungime de 30 cm, care a fost descoperit de către un cetățean într-o pădure din localitatea Valea Mare Pravăț.

Muniția s-a transportat în condiții de siguranță pentru fi depozitată într-un loc special amenajat, ulterior urmând să fie distrusă într-un poligon autorizat.

Reamintim faptul că, în urmă cu câteva zile, echipa pirotehnică a mai intervenit în localitatea Schitu- Golești, de unde a ridicat un proiector aruncător, de calibrul 71 de cm.

⚠️Atenție, muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:

⛔ Nu atingeți aceste elemente;

⛔ Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;

⛔ Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

🔈 Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3