930X122 MAIA

cod galben

ARGEȘ: RAFALE PUTERNICE ȘI NINSOARE

Argeș: Rafale puternice și ninsoare. Zona de munte a județului Argeș a intrat în această dimineață, la ora 9, sub cod galben de tip nowcasting.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se semnalează intensificări ale vântului, mai ales la altitudini de peste 1.800 de metri, cu rafale în general de 70…90 de kilometri pe oră. Pe creste, trecător, va ninge slab, informează sursa citată.

Codul galben, precizează Administrația Națională de Meteorologie, va expira la ora 15.

Citiți și: Se întorc ninsorile! Alertă de vreme rea și fenomene extreme

Tot în această dimineață, meteorologii au actualizat informarea de vreme rece pentru întreaga țară. Informarea este valabilă de astăzi, de la ora 9:30, și până pe 27 septembrie 2018, la ora 9.

În intervalul de timp menționat, vremea se va menține rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în general cu 4…8 grade mai coborâte decât normele perioadei.

În timpul nopților și al dimineților, local în centrul țării, pe arii restrânse în nord-vestul teritoriului și în dealurile Munteniei și ale Olteniei și cu totul izolat în rest, temperaturile vor coborî sub 0 grade și se va produce brumă.

Pe parcursul zilei de astăzi, 25 septembrie, vântul va mai avea unele intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari pe litoral, în nordul și în centrul Moldovei, acolo unde temporar se vor atinge viteze de 55…70 de kilometri pe oră. La munte, mai ales în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor semnala rafale în general de 70…90 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.500 de metri trecător vor fi precipitații slabe, mixte.

Miercuri, 26 septembrie, intensificări ale vântului vor mai fi în regiunile estice și sud-estice, cu rafale de 45…55 de kilometri pe oră. (Sursă foto: Facebook Toma Cristian – Salvamont Argeș) 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3