930×122 POSADA 5

ioana_clung_geneva

Argeseanca premiata cu aur la Salonul International de Inventii de la Geneva

Campulungeanca Raluca-Ioana van Staden, a castigat la editia din acest an a Salonului International de Inventii de la Geneva Trofeul de Aur al Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala pentru Cea Mai Buna Femeie Inventator. Reusita argesencei a stat in inventarea unui senzor care determina existenta cancerului in corpul uman, la nivel molecular, direct din sange, oferind rezultatul in mai putin de 6 minute. Costul aparatului ar urma sa fie sub un euro. Produs pe scara larga, dispozitivul ar fi foarte usor de utilizat, la fel de usor ca un glucometru. „Noi am facut experimente deja pe diverse tipuri de cancer, ovarian, de san, gastrointestinal si de prostata, precum si cu markeri generali de cancer. Noi facem o detectie inainte ca boala sa fie declansata in corp”, a declarat Raluca-Ioana van Staden intr-un interviu acordat presei centrale.
De retinut ar fi si ca poate fi reutilizat, neexistand pericolul de contaminare de la o persoana la alta si rezista mai mult de 6 luni. Reusita nu a ramas nebagata in seama, existand deja oferta unei companii din Romania pentru inceperea productiei. In curand, produsul revolutionar, unic pe piata mondiala, va fi aprobat si de Ministerul Sanatatii.
Raluca-Ioana van Staden este casatorita cu omul de stiinta Jacobus Frederick van Staden, cu care activeaza acum in cadrul unicului laborator de tehnologie analitica de proces din Romania, PATLAB, aflat in Institutul de Electrochimie si Materie Condensata Timisoara.
{loadposition inside}

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90