930X122 MAIA

dolofan

Argeseni in Top 300 Capital

Luni, 18 octombrie, a fost lansata oficial o noua editie a TOP 300 Capital sub genericul „300 cei mai bogati romani”. Prestigioasa publicatie Capital a luat in calcul datele aferente in special anului 2009, poate tocmai din acest motiv topul generand si cateva surprize in ceea ce priveste judetul Arges. Cel mai bine plasat argesean in topul intocmit de Capital este Gheorghe Dolofan, cel care insa este stabilit si isi desfasoara cele mai multe dintre afaceri la Bucuresti.

Astfel, Gheorghe Dolofan ocupa locul 35 in top, cu o avere estimata la 180 de milioane de euro. Dolofan actioneaza in domeniul auto, imobiliar si turistic, avand chiar si un hotel in Dubai.

Pe locul 67 in top il regasim pe argeseanul Valentin Visoiu a carui avere este estimata la 100 de milioane de euro.

Pe locul 128 se afla Ion Lazar, cu 52 de milioane de euro din transporturi, logistica si imobiliare. Lazar a declarat ca cifra de afaceri in ceea ce priveste productia de materiale de constructii a scazut cu 42%, in timp ce transporturile au inregistrat o cadere de 20% fata de anul 2008.

Surprinzator, in vreme ce fratii Cornel si Ilie Penescu au fost scosi din topul Forbes, numele lor apare la pozitia 169 in topul Capitalului. Cu o avere estimata la 38 de milioane de euro, fratii Penescu sunt creditati cu afaceri in domeniul productiei, constructiilor, mass-media si retail. Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu, le-a spus chiar redactorilor de la Capital ca familia sa nu are probleme cu banii, el insusi cumparandu-si recent cu banii jos o masina Bentley.

In fine, pe locul 218 in top Capital se afla fratiii Virgil si Nicolae Dumitru care au strans din constructii si industria petroliera o avere estimata la 30 de milioane de euro.

In top apar si personaje care au sau au avut la un moment dat legaturi stranse cu Argesul. Astfel, fratele avocatului Narcis Sofianu, membru al Biroului de Conducere al PNL Arges, este creditat cu o avere de 45 de milioane de euro. Nicolae Sofianu activeaza insa in Valcea, judet vecin. De asemenea, fostul senator de Arges al PC George Copos, proprietarul Ana IMEP, are o avere estimata la 200 de milioane de euro.
Nu putem incheia fara a aminti cine ocupa la nivel national primele cinci locuri ale topului Capital 300. Iata cum arata clasamentul:
1 – Ion Tiriac – 1,6 miliarde de euro
2 – Dinu Patriciu – 1,45 miliarde de euro
3 – Ioan Niculae – 1,4 miliarde de euro
4 – Familia Adamescu – 1,3 miliarde de euro
5 – Camelia si Corina Voiculescu – 1,1 miliarde de euro.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA