New Profesional Consult 930 x 122

inundatie_rucar01

Argesenii au arici la buzunar cand vine vorba de asigurarea locuintei

Mai putin de 10% dintre argeseni si-au asigurat locuintele obligatoriu impotriva dezastrelor, asa cum prevede legea. Problema este ca cetatenii nu prea mai au mult timp la dispozitie, caci termenul pana la care trebuie sa incheie politele de asigurare este de 15 iulie. Dupa aceasta data primarii vor fi obligati sa ii amendeze pe cei care nu si-au facut asigurari.

Sumele care trebuie platite pentru asigurare nu sunt mari. Este vorba de 10 euro pe an pentru locuintele din lemn, chirpici, caramida nearsa, si de 20 de euro pe an pentru locuintele din beton armat si caramida arsa.

Valoarea despagubirilor ce pot fi acordate este de 10.000 de euro in cazul politelor cu prima de 10 euro, si de 20.000 de euro in cazul celor cu 20 de euro. Pe de alta parte, amenda pe care o pot primi cetatenii care nu fac asigurare obligatorie pentru proprietatile lor este de pana la 500 de lei.

Mai mult, primarii care nu dau amenzile vor fi, la randul lor, amendati. Suma pana la care poate ajunge sanctiunea pentru ei este de pana la 15.000 de lei, asa ca este greu dde crezut ca vreun edil isi va permite sa nu dea amenzi. Mai ales ca banii ar trebui sa ii plateasca din buzunar.

In Arges, companiile de asigurari si-au „plantat” oameni la ghiseele de taxe si impozite pentru a convinge cetatenii sa isi faca asigurare, dar si pentru a oferi informatiile necesare. Din pacate, sustin reprezentantii companiilor de asigurari, cetatenii par sa nu fie interesati de subiect. Este de asteptat, totusi, ca pe ultima suta de metri sa apara si aglomeratia la companiile de asigurari, stiut fiind obiceiul cetatenilor a rezolva aproape totul cand mai este putin timp pana la expirarea termenului…

PIZZERIA SAPORI 555 222
570×90 MAIA