930 x122 grota rece

abaav

ARGEȘUL ÎNGHEȚAT

Argeșul înghețat. Fenomenele de iarnă se manifestă și la nivelul rețelei hidrografice din bazinul hidrografic Argeș-Vedea.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Potrivit Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea (ABAAV), pe râurile Arefu, Bratia, Argeș, Argeșel, Bughea, Doamnei, Râușor, Dâmbovița, Vâlsan, Cîrcinov, Tîrgului, Teleorman, Cotmeana, Vedea, Sabar, Neajlov, Câinelui și Ciorogârla s-au format gheață la mal, năboi, zai înghețat și ace de gheață.

Debitele râurilor din bazinul hidrografic Argeș-Vedea vor fi în ușoară scădere, iar nivelul apei la staţiile hidrometrice se va situa sub cotele de atenție. Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, nǎboi, izolat pod de gheaţă) vor fi în extindere şi intensificare.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

ABAAV anunță că sunt monitorizate permanent lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, instalaţiile electrice şi hidraulice la barajele și prizele de alimentare cu apă din administrare şi în special instalaţiile de barbotare (acolo unde este cazul).

Au fost asigurate materiale necesare pentru funcţionarea grupurilor electrogene și utilajele de dezăpezire pentru accesul la barajele, prizele de apă și subunitățile ABAAV.

La această oră, resursele pentru alimentările cu apă în sistem centralizat sunt asigurate în totalitate, rezerva existentă în acumulări fiind de 538 de milioane de metri cubi, mai precizează Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90