NOR CURIER 930X122

cod portocaliu

ARGEȘUL INTRĂ SUB COD PORTOCALIU DE FURTUNI

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat în această dimineață avertizările meteo comunicate ieri, întreg județul Argeș urmând să intre astăzi la prânz sub cod portocaliu (vezi harta de mai jos!).

Citiți și: România, lovită de ciclon. Cod Portocaliu de ninsori abundente

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 9 – 21 mai 2020, ora 6. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Citiți și: Argeș. Atenție! S-a emis cod portocaliu!

În Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică: frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 13 – 21 mai 2020, ora 6. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

În Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină și descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 mai, ora 6 – 21 mai 2020, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică.

În sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp. (Foto: Arhivă – descriptiv) 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90