Donaris 930 x 122

sorina_marin

Argesul pe locul 3 in tara la colectarea de deseuri electronice

Pitesti. 9 septembrie 2009. Agentia de Mediu Arges.
Urmare celor 7 campanii Marea Debarasare, organizate in Arges in anul 2009, totalul cantitatilor colectate este de 46.284 tone deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE). Astfel, judetul Arges detine locul I in Regiunea 3 Sud Muntenia, ca total deseuri colectate. „Potrivit monitorizarii campaniei la nivel national de catre Ministerul Mediului, Argesul se afla pe pozitia a treia, dupa Constanta si Bihor, la cele mai mari cantitati colectate. Populatia din Arges, a renuntat la cea mai mare cantitate de echipamente electrice si electronice in perioada verii, astfel, in mai – 11.21 tone, iunie – 8.20 tone, iulie – 12.20 tone, comparativ cu martie – 4.85 tone si septembrie – 4.60 tone. In august s-a inregistrat cea mai slaba colectare a DEEE de la populatie, aproximativ o tona. Scenariul a fost acelasi ca la ficare campanie. Cetatenii din localitatile implicate, si-au depozitat in fata locuintei, deseurile de electrice si electronice, care au fost colectate, in aceeasi zi, de operatorii de salubritate. Mesajul campaniei fiind acela de a crea obisnuinta populatiei de a se debarasa de astfel de deseuri in mod organizat”, a precizat Sorina Marin, purtator de cuvant al Agentiei de Mediu Arges.
Colectarea deseurilor s-a realizat in mediul urban, unde au participat orasele cu peste 20 000 locuitori, Pitesti, Mioveni, Curtea de Arges si Mioveni, doar in iulie s-a colectat si in mediul rural, in 10 comune. In toate campaniile au fost implicate primariile, cat si producatorii, operatorii de salubritate, populatia si institutiile de mediu. Operatori de salubritate au fost SC Edilul CG SA Campulung, SC Salubris SA Pitesti, SC Salubritate 2000 SA Pitesti, SC Transarg AG 98 SA Curtea de Arges, ADP Mioveni, SC Niconex 2000 Service SRL, dar si cele 3 organizatii colectoare Ecotic, Environ si Recolamp.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3