Donaris 930 x 122

accident aviatic

ARGEȘUL ARE PLAN ÎN CAZ DE TRAGEDIE AVIATICĂ. PE HÂRTIE

Argeșul are plan operațional de intervenție în caz de accident de aviație civilă. Planul a fost aprobat într-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Citiți și: Forțe din Argeș, trimise la intervenție în urgia albă dezlănțuită în Constanța

„Planul are ca scop implementarea sistemului integrat de acțiune în situațiile de urgență, folosirea eficientă și judicioasă a capabilităților aparținând tuturor entităților organizaționale care dispun de personal și mijloace specializate, asigurarea fluxului informațional-decizional, adoptarea de măsuri și acțiuni urgente și managementul unitar al forțelor și mijloacelor implicate.”, precizează prefectul de Argeș, Mihai Oprescu.

Pe hârtie sună… complicat. Nu știm cât de profesionist ar acționa în teren forțele implicate în plan în cazul unei tragedii aviatice. Mai bine să nu avem vreodată ocazia să aflăm!

Citiți și: Intervenție dramatică! Amenința că-și aruncă în aer casa cu o butelie

Un astfel de plan a fost întocmit în fiecare județ ulterior manierei dezastruoase în care autoritățile au intervenit pentru salvarea supraviețuitorilor accidentului aviatic din munții Apuseni. În accident, care a avut loc în ianuarie anul trecut, au murit pilotul Adrian Iovan și studenta voluntar Aura Ion. Ancheta procurorilor nu a fost finalizată nici până la această oră. (Foto accident aviatic munții Apuseni: radioconstanta.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache