930×122 CUMPANA 5

cod galben

ARGEȘUL VA INTRA SUB AVERTIZARE METEO

O informare și două coduri galbene care vizează și județul Argeș au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Citiți și: Cod galben! Fenomene meteo extreme!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 11 mai, ora 22 – 12 mai 2020, ora 9. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului.

Citiți și: Alertă de vreme extremă în Argeș!

În intervalul de timp menționat, local în regiunile vestice, nordice și centrale și pe arii mai restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Instabilitatea se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării și se vor înregistra la rafală viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70…80 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN 1

Interval de valabilitate: 12 mai, ora 9 – 12 mai 2020, ora 23. Zone și fenomene vizate: intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică în Oltenia, Transilvania, vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu și Ilfov și municipiul București). 

În Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu și Ilfov și în zona Bucureștiului) vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat de peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h.

Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică: averse, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

COD GALBEN 2

Interval de valabilitate: 12 mai, ora 9 – 12 mai 2020, ora 23. Zone și fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei (în județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași).

În Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei (județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași) local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65…75 km/h, grindină și descărcări electrice.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 POSADA 3