930 x122 grota rece

    balanta

    Franța, principala destinație UE pentru exporturile din Argeș

    Conform unui raport al Direcţiei de Statistică Argeş, făcut public astăzi, judeţul nostru a contat anul trecut pe harta schimburilor intercomunitare. Mai exact, atât din punct de vedere al importurilor, cât, mai ales, al exporturilor. Valoarea totală a exporturilor realizate în anul 2012 de agenţii economici din Argeş a fost de peste 4,5 miliarde de euro.

    În total, schimburile comerciale s-au cifrat la 7,7 miliarde de euro, din care exportul judeţului nostru în lume a fost de 4,56 de miliarde de euro, iar importul de 3,15 miliarde de euro. Per total, a rezultat în 2012 un excedent comercial de 1,4 miliarde de euro. În Uniunea Europeană, Argeşul a avut exporturi de 2,25 de miliarde de euro, în special din sectorul auto. Cele mai mari exporturi s-au făcut în Franţa (de peste 6,3 milioane de euro), Germania (aproape 6 milioane de euro), Italia (2,95 de milioane de euro), dar şi în Rusia (5,5 milioane de euro) şi Turcia (3,43 de milioane de euro) sau Algeria (2,54 de milioane de euro).

    În ceea ce priveşte importurile, tot Franţa este pe primul loc (7,84 de milioane de euro), urmată de Turcia (peste 4 milioane de euro) şi Italia (2,88 de milioane de euro).

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3