930 x122 grota rece

    dacia-sandero-uzina

    Argeşul, în top la exporturi

    Judetul Arges este unul dintre „motoarele” cele mai puternice ale economiei romaniei. Noroc cu Dacia, caci fabrica de la Mioveni genereaza si plus-valoare, si zeci de mii de locuri de munca in toata tara. Un top al judetelor din punct de vedere al exporturilor evidentiaza locul important ocupat de Arges din punct de vedere economic…

    În primele 7 luni din 2011, exporturile României au însumat 25,8 miliarde euro, în creştere cu 5,3 miliarde euro faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

    Cele mai mari 5 judeţe exportatoare, printre care şi Argeşul,  plus Municipiul Bucureşti au generat 48,7% din totalul exporturilor, respectiv 12,6 miliarde euro, în creştere de la 47,6% anul trecut. Pe primul loc se află Bucureştiul, cu exporturi de 3,9 miliarde euro.

    Pe locul doi se află judeţul Argeş cu o pondere de 10% (exporturi de 2,6 miliarde de euro), pe trei judeţul Timiş cu 8,2%, pe patru Cluj cu 5,4% şi pe cinci se află Constanţa cu o pondere de 5,1%.

    Senatorul Dan Sova, presedintele comisiei de etica din cadrul PSD, a declarat joi seara, 8 decembrie 2011, ca economia Romaniei ar sta, de fapt, in uzina de la Mioveni, subliniind faptul ca si aceasta este detinuta de straini. In plus, au aparut si zvonuri privind o posibila relocare a uzinei in Maroc, insa pana acum oficialii companiei nu au avut o pozitie clara din acest punct de vedere.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90