Donaris 930 x 122

    HARTA_JUDETUL_ARGES_CORECTA

    Argeșul, locul 9 între județele cu cel mai ridicat nivel de trai!

    Argeșul ocupă locul 9 pe țară în clasamentul județelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România, potrivit unei analize realizată de gandul.info. Conform analizei, „argeşenii se bucură de unele dintre cele mai mari salarii din România, însă rata ridicată a şomajului, precum şi numărul scăzut al locuinţelor conectate la reţeaua de canalizare au făcut ca judeţul să ocupe doar locul nouă”.

    Gândul.info oferă următoarele date despre județul Argeș: rată a șomajului de 6, 37%, salariu mediu net de 1.515 lei, PIB pe cap de locuitor de 7.005 euro, speranță de viață de 74 de ani, un procent de 59, 8% de gospodării cu canalizare, 201 condamnări definitive pentru crimă la 100.000 de locuitori și 414 hectare de spații verzi în mediul urban. Primul loc în top este ocupat de județul Timiș. Urmează Bucureștiul, Ilfovul, Sibiul și Clujul.

    Criteriile pe baza cărora a fost întocmit acest clasament sunt rata şomajului înregistrată în fiecare judeţ al ţării (date ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă aferente lunii decembrie 2012), salariul mediu net câştigat de angajaţii din fiecare judeţ (date de la Institutul Național de Statistică aferente lunii decembrie 2012), PIB per capita estimat pentru anul 2013 (date de la Comisia Națională de Prognoză), speranţa de viaţă la naştere a locuitorilor judeţelor din România (date INS aferente anului 2010), procentul gospodăriilor dotate cu instalaţii de canalizare din fiecare judeţ (date INS obţinute în cadrul recensământului populaţiei şi al locuinţelor din 2011), rata criminalităţii din fiecare judeţ al României – numărul de condamnări definitive la fiecare 100.000 de locuitori (date INS aferente anului 2011) și suprafaţa spaţiilor verzi din zonele urbane ale fiecărui judeţ (date INS aferente anului 2011).

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3