930 x122 grota rece

arme_neletale

Armele argesenilor la control

Pitesti. 24 ianuarie 2010. IJP Arges.
Politistii din cadrul Serviciului Arme Explozivi si Substante Periculoase vor actiona in urmatoarea perioada pentru verificarea modului in care sunt detinute armele si munitia de catre persoanele din Arges, autorizate sa le detina. Avand in vedere riscurile nerespectarii prevederilor Legii 295/2004 privind conditiile de pastrare si asigurarea securitatii armelor si munitiilor politistii recomanda:
– titularul dreptului de detinere, port si folosire este obligat sa pastreze armele si munitiile in dulapuri sau casete metalice special amenajate, care sa fie asigurate cu cel putin doua sisteme de inchidere, independente, cu cifru sau cheie. Prin aceasta asigurandu-se ca nu vor avea acces la armele si munitia depozitate persoanele neautorizate.
– dulapurile sau casetele trebuie sa fie prevazute cu compartimente diferite care sa fie asigurate individual cu sistem de inchidere pentru pastrarea separata a munitiei de arme.
Pentru prevenirea producerii unor evenimente negative produse pe fondul nerespectarii acestor prevederi legale, politistii Serviciul Arme Explozivi si Substante Periculoase se vor deplasa la domiciliile celor care detin arme pentru averifica modul in care toti posesorii de drept ai armelor si munitiei inteleg sa respecte conditiile legale. Nerespectarea conditiilor legale de detinere a armamentului si munitiei atrage sanctionarea contraventionala cu suma de bani cuprinsa intre valorile de 2.000-5.000, precum si suspendarea dreptului de detinere a armelor si munitiei pentru o perioada de 6 luni. In cursul anului trecut politistii au dispus suspendarea dreptului de detinere ori anularea autorizatiei pentru 27 de argeseni posesori de arme.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA