EcoMoto 930×122

pasaj

AȘA ARATĂ ACUM! FOTOREPORTAJ PE ȘANTIERUL DE LA PODUL VIILOR!

În țările occidentale sau în China ori Japonia pe astfel de șantiere este forfotă mare, iar lucrările se încheie repede. Nu aceeași atmosferă am întâlnit pe șantierul viitorului pasaj rutier aerian de la Podul Viilor din Pitești.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

În jurul orei 10 dimineața cei câțiva muncitori dădeau impresia că abia își dezmorțesc oasele. Pe strada „Costache Negri” (spre Bazinul Olimpic) și, pe partea cealaltă, pe strada „Depozitelor” am numărat 5 utilaje. Dintre toate, doar unul, un excavator, lucra la acea oră. Pe „Depozitelor” singura activitate erau măsurătorile. Cele două străzi au fost decopertate de asfalt, iar pe ambele părți pe terasamentul căii ferate – bătuți țărușii care marchează locurile viitorilor piloni de susținere a pasajului. Mult mai multă agitație era la unul dintre blocurile turn de locuințe de peste drum, acolo unde o echipă de muncitori lucra de zor pe schele la reabilitarea termică a blocului.

Lucrările ar urma să dureze mai bine de un an, inaugurarea obiectivului fiind programată pentru toamna lui 2015. Pasajul rutier aerian va fi construit în paralel cu vechiul pod de cale ferată, urmând să asigure legătura între străzile „Depozitelor” și „Costache Negri”. Ideea este ca pasajul să conducă la decongestionarea traficului auto din intersecția de la Podul Viilor, trafic sufocant în special la orele dimineții și ale după-amiezii. Investiția se ridică la peste 22.000.000 de lei și este realizată cu bani europeni și cofinanțare locală și guvernamentală, în baza unui proiect al municipalității Pitești.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90