930×122 CAPRA 5

Carmen_Arsene

Asociațiile de protecție a animalelor: nu eutanasierii, da sterilizării!

Carmen Arsene, preşedinte al Federaţiei Naţionale de Protecţia Animalelor (FNPA), ameninţă că toţi cei care vor trece la eutanasierea câinilor fără stăpân vor fi daţi în judecată! Fostă vicepreşedinte al asociaţiei Ute Langenkamp, care administrează biobaza pentru maidanezi din Argeş, de la Smeura, Arsene insistă că soluţia viabilă este sterilizarea tuturor câinilor.

„Persoanele care susţin că eutanasierea câinilor nerevendicaţi din adăposturi este permisă legal în momentul de faţă în România săvârşesc o faptă prevăzută de legea penală, constând în infracţiunea în forma agravată de instigare la nerespectarea legilor, precum şi la săvârşirea de fapte ce constituie infracţiuni. FNPA şi organizaţiile de profil din ţară vor efectua toate demersurile necesare pentru justa aplicare a legii, precum şi în vederea tragerii la răspundere a celor responsabili de uciderea câinilor fără stăpân.

FNPA îşi menţine poziţia, susţinută de mai mult de 15 ani, solicitând legiuitorului român să adopte la nivel naţional o politică eficientă şi coerentă de gestionare a populaţiei canine, şi anume sterilizarea obligatorie a tuturor câinilor cu stăpân, fără drept de reproducere, şi a câinilor fără stăpân şi încarcerarea exclusivă a exemplarelor agresive şi a celor care nu sunt agreate şi tolerate de comunitate.

Problema câinilor fără stăpân cu care ne confruntăm nu poate fi rezolvată eficient peste noapte şi oricine propune metode radicale, cu rezultate spectaculoase imediate, este cel puţin nerealist”, afirmă Carmen Arsene.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3