NOR CURIER 930X122

atacat-urs

Atacat de urs!

Pitesti. 01 iunie. 2010.
A scapat cu viata dupa ce s-a luptat cu ursul! Un argesean din comuna Suici a fost atacat de urs in cusrul serii de luni in timp ce se afla in padurea din apropierea satului. Omul in varsta de 44 de ani plecase singur sa adune ciuperci, intr-o zona pe care o cunostea foarte bine si unde stia ca exista posibilitatea sa dea nas in nas cu ursul.

Ghinionul a facut ca in aceasta zi, ursul sa fie chiar pe aceiasi poteca cu omul, care nici nu a observat animalul apropiindu-se. Luat prin surprindere barbatul nu a mai avut timp sa reactioneze si s-a trezit atacat de fiara dezlantuita. Tipetele de groaza si disperare ale omului au speriat in cele din urma animalul, care deja ii provocase rani grave in zona gatului si a pieptului. Totusi, barbatul din Suici a reusit sa ajunga la poalele padurii unde a cerut ajutor. Acesta a fost transportat de urgenta la Spitalul Municipal Curtea de Arges unde a fost operat, starea sa fiind stabila. Medicii spun ca a avut noroc ca a scapat doar cu aceste rani din confruntarea cu ursul, rani care in prezent nu ii pun viata in pericol.
Zona in care au fost atacat localnicul face parte din rezervatia de ursi Suici, una dintre cele mai mari din tara. Aici au fost adusi mai multi ursi capturati si relocati de la Sinaia in cursul anului trecut. Acesta este cel de-al treilea atac al ursilor la Suici intr-un interval de numai un an, ultimul inregistrandu-se pe 15 iulie 2009.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90