930 x122 grota rece

RIDURI_OCTOMBRIE_2013

Atenţie, doamnelor! Un somn neliniştit ne modelează trăsăturile feţei!

Un somn liniştit, pe lângă faptul că ne întăreşte sănătatea, are efecte benefice şi asupra aspectului feţei.

Chiar dacă un machiaj bun acoperă imperfecţiunile, cel mai desăvârşit make-up artist este somnul. Lipsa acestuia influenţează nu doar apariţia cearcănelor, ci întreaga fizionomie este modificată în defavoarea noastră.

Pentru a demonstra acest lucru, un grup de cercetători de la Universitatea din Stockholm au pozat mai multe persoane în două ipostaze diferite. În primele imagini voluntarii apăreau după o noapte în care se odihniseră bine, iar în cea de-a doua categorie erau fotografiaţi după 31 de ore de nesomn. Concluzia studiului a fost cea aşteptată: persoanele care nu au un somn liniştit sunt percepute de cei din jur ca având pielea mai palidă şi mai ridată, iar colţul gurii, căzut.

Pentru că nu ne dorim să părem neatragătoare, iată câteva remedii care ne ajută să avem un somn liniştit. Ceaiurile de busuioc, coriandru sau muşeţel au efect calmant. O cană cu ceai înainte de a adormi te ajută să te relaxezi, reprezentând şi un sedativ uşor. De asemenea, laptele cald în amestec cu o linguriţă de nucşoară sau migdale măcinate este ideal pentru a readuce liniştea. Un alt remediu îl reprezintă aromoterapia, iar cele mai indicate uleiuri esenţiale pentru o noapte odihnitoare sunt acelea de muşeţel, de lemn de santal sau de levănţică.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90