930×122 CAPRA 5

politia

Poliția a „rupt!” Sute de amenzi = 75 000 de lei, zeci de permise „luate” și taloane retrase

Atenție, Poliția! Sute de amenzi=75 000 de lei, zeci de permise „luate” și taloane retrase.

Citiți și: Incredibil! Somn de voie: trei paznici prinși dormind, altul era băut!

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Întâmplare îngrijorătoare, noaptea, pe o stradă din Pitești

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 75.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 21 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Având în vedere avertizarea meteorologică de COD PORTOCALIU pentru judeţul Argeş, valabilă până mâine, 30 mai a.c., privind instabilitate atmosferică, vijelii puternice și  ploi abundente, polițiștii argeșeni recomandă tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

Pentru o călătorie în siguranță, polițiștii rutieri argeșeni vă recomandă:

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă și evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul  sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.  Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

În cazul fenomenelor care afectează vizibilitatea sau aderența, utilizați luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drum. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic .

ATENȚIE!

Reamintim faptul că, începând de mâine, 30 mai 2022 și până pe 30 iunie 2022, pe DN 7, pe sectorul cuprins între km.144+530 – km. 144+700 (județul Argeș), vor fi instituite restricții pentru autovehiculele cu masa totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone, ca urmare a executării unor lucrări de consolidare rambleu și refacere a părții carosabile.

Pe perioada executării lucrărilor, pentru autovehiculele cu masa totala mai mare de 7,5 tone se recomandă următoarele rute ocolitoare:

Sensul București-Rm.Vâlcea:

– Autostrada A 1, km.106+500 nod rutier intersecție cu DN 65B km.7+700 – DN 65B km.0+000 intersecție cu DN 65 km.115+020;

Sensul Pitești-Rm.Vâlcea:

– DN 65  Pitești-Slatina-Ganeasa km.42+365 intersecție cu DN 64 km. 34+017 Găneasa – DN 64 km. 112+775 intersecție cu DN 67 km. 194+543 Râureni – DN 67 KM. 198+950  intersecție cu DN 7.

Sensul Rm.Vâlcea-Pitești:

– DN 7 km.170+760 intersecție cu DN 67 – DN 67 km.198+ 950 intersecție cu DN 64 (Drăgășani) – intersecție DN 65 km.34 Găneasa-Slatina-Pitești.

Poză: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3