EcoMoto 930×122

meteo

ploi-si-vant

ATENȚIONARE METEO: WEEKEND CU PLOI, VÂNT ȘI NINSORI LA MUNTE

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de precipitații însemnate cantitativ și de intensificări ale vântului. Informarea de vreme rea este valabilă pentru toată țara, inclusiv județul Argeș, de astăzi, de la ora 18, până duminică la ora 10.

Citiți și: Gata! Anunțul a fost făcut!

În intervalul menţionat aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi la început sub formă de ploaie, iar la munte treptat vor predomina ninsorile. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (24/25 ianuarie) precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania şi pe spaţii restrânse în rest.

În Banat şi Oltenia cantităţile de precipitaţii vor fi mai abundente şi vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat, în zona deluroasă şi montană aferentă, 30-40 l/mp. În Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste, cu viteze care vor depăşi la rafală 70-80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Citiți și: Alertă METEO: Ninsori abundente și viscol în zone vaste! Argeșul printre ele

Temporar intensificări ale vântului se vor semnala local în regiunile sudice şi pe arii restrânse în centru, cu viteze de 45-55 km/h şi izolat de peste 55-65 km/h.

În cursul zilei de duminică, 25 ianuarie, şi al nopţii de duminică spre luni (25/26 ianuarie) va mai ninge în zonele montane, iar în restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte. În regiunile sudice şi estice se vor cumula cantităţi de precipitaţii în jurul a 10 l/mp.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90