930 x122 grota rece

    google-earth_atlantida

    Atlantida, ştearsă definitiv de Google Earth

    Google a decis să înlăture definitiv imaginile care aminteau de legendara Atlantida de pe hărţile sale. Imaginile publicate de Google Earth, în 2009, sugereau existenţa unui oraş, asemănător cu legendara Atlantinda, pe fundul unui Oceanului Atlantic.

    Deşi Google a declarat atunci că este probabil vorba de o eroare, speculaţiile au rămas. Acum însă, la aniversarea Google Earth, controversata hartă Google Ocean a fost ştearsă, pentru a oferi o “imagine mai clară a zonelor subterane”.

    Google Ocean reprezintă  o extensie a programului Google Earth  şi afişează  un artefact de date pe care oceanografii îl utilizează pentru a cartografia fundul marii.

    În această săptămână, Google a actualizat cererea Institutului de Oceanografie Scripps de la Universitatea din California, San Diego (UCSD), National Oceanic si Atmospheric Administration (NOAA) cu noile date de pe fundul mării.

    “Versiunea originală a Google Ocean a fost o hartă prototip, care a avut parte de o înaltă rezoluţie, dar care a avut şi multe greşeli legate de datele arhivare”, a declarat geofizicianul  David Sandwell.

    Programul utilizat pentru actualizarea Google Ocean are, în prezent, o rezoluţie cu 15 la sută mai mare a imaginilor de pe fundul mării. Versiunile anterioare au avut 10 la sută imagini cu ajutorul sonarului, iar restul au fost obţinute prin explorările oamenilor de ştiinţă care au folosit datele furnizate de satelit.

    Până la sfârşitul acestui an, se încearcă un nou „upgrade”. ”Harta Google se foloseşte în cercetare, ceea ce face programul Google Earth mult mai util ca instrument de planificare pentru croaziere în zonele neexplorate”, a spus Sandwell.

    Sursa: Financiarul

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3