Kaia 930 x 120

tombola.DEEE.003

Au castigat de pe urma deseurilor electrice

Sâmbătă s-a derulat la Piteşti o campanie de colectare de deşeuri din echipamente electronice, electrocasnice şi electrice (DEEE). Pentru prima dată, campania a fost organizată de autorităţile locale împreună cu Asociaţia Română pentru Reciclare (Rorec), şi tot pentru prima dată participanţii s-au putut înscrie la o tombolă cu premii ai căror câştigători au fost stabiliţi ieri, prin tragere la sorţi la Primărie. Circa 200 de persoane au participat la tombolă, fiind oferite 23 de premii: 3 frigidere, 10 cuptoare cu microunde şi 10 roboţi de bucătărie. În total, sâmbătă au fost strânse circa 3,5 tone de DEEE. Tragerea la sorţi a avut loc luni, 18 iunie 2012.

 

Conform spuselor reprezentantului Rorec în Argeş, Andreea Dumitru, ţinta pentru anul în curs este ca pentru fiecare locuitor să fie colectată o cantitate de 4 kilograme de DEEE. În prezent se colectează doar 0,8 kg pe cap de locuitor, mult sub media europeană. Iar România riscă să primească sancţiuni dacă nu îmbunătăţeşte „scorul”.

Tragerea la sorţi a fost realizată de primarul Tudor Pendiuc şi de mai mulţi copii de la Şcoala Nr. 2 din Piteşti, voluntari în proiect. La eveniment au asistat şi câţiva dintre participanţii la tombolă, dar niciunul nu s-a numărat printre câştigători. „A fost o acţiune binevenită. Aceasta este şi o obligaţie cetăţenească, europeană, legală, nu poate fi decât în avantajul nostru al tuturor.

Iată şi care au fost câştigătorii:
Cuptor cu microunde: Gheorghe Băieţică (Rociu), Cristian Ştefan (Ştefăneşti), Tuţă Marius, Pătru Daniela, Neamţu Mariana, Berescu Florentina, Popescu Mariana, Vlad Virgil, Sârbu Nicolae, Ionela Voiculescu (toţi din Piteşti);

Robot de bucătărie: Nica Marius (Curtea de Argeş), Claudia Oprescu, Robert Petrescu, Ionel Voiculescu, Mihai Dobrică, Victoria Dumitrache, Maria Manolescu, Costel Anton, Gheorghe Promache, Nicu Constantin (toţi din Piteşti);

Frigidere: Gabriela Ungureanu, Alexandra Radu şi Amilcar Bloţu (toţi din Piteşti).

New Profesional Consult-555×222
New Profesional Consult 570×90