930×122 CAPRA 5

gigacalorie

calorifer99

ȘEDINȚĂ PENTRU IEFTINIREA CĂLDURII ȘI A APEI CALDE

Primăria Piteşti a început demersurile în vederea scăderii la 1 octombrie a preţului gigacaloriei pentru populaţie de la 245 la 200 de lei. Este vorba de o reducere cu 20% a valorii facturilor la apă caldă şi căldură pentru consumatorii ale căror locuințe sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare, măsură anunţată miercuri de primarul Tudor Pendiuc. Municipalitatea a elaborat un proiect de hotărâre în acest sens, care va intra pe ordinea de zi a Consiliului Local, care se va întruni în şedinţă miercurea viitoare, pe 17 septembrie.

Citiți și: Cireșe cu preț de… aur! 1 kg, preț colosal!

Diferenţa de tarif va fi suportată de municipalitate prin mărirea subvenţiei acordată către societatea Termo Calor Confort. Măsura este posibilă ca urmare a construirii centralelor de cartier şi închiderii CET-urilor Nord şi Sud, care erau energofage şi înregistrau pierderi mari. Drept urmare, consumul de gaze în semestrul I s-a redus cu 18%, iar consumul de apă caldă (adaos) pentru prepararea agentului termic – cu 29%!

Subvenţia pentru acest an de la bugetul local este estimată la 20.000.000 de lei, iar pentru anul viitor – la 22.000.000 de lei.

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90