930×122 CAPRA 5

bebelus-maternitate

Au negat paternitatea!

Peste 1.500 de persoane din Piteşti şi-au schimbat în 2011 domiciliul. Este vorba fie de persoane venite în Piteşti din alte localităţi, fie de persoane care s-au mutat în interiorul municipiului, la o altă adresă, ori au plecat din oraş în alte zone ale judeţului sau ţării.

În tot atâtea situaţii a fost nevoie de schimbarea actelor de identitate. Peste 7.200 de acte de identitate noi au fost eliberate, dintre acestea doar 508 la împlinirea vârstei de 14 ani. 3.287 de documente de identitate din Piteşti au fost schimbate deoatrece le expirase valabilitatea.

492 de cetăţeni au declarat că au pierdut buletinele şi au nevoie de unele noi, iar 10 au declarat că actele le-au fost furate.

În 158 de situaţii s-a invocat deteriorarea actelor de identitate ca urmare a unor accidente.

Pe de altă parte, datele Serviciului Public de Evidenţă a Persoanei arată că în Piteşti au fost înregistrate numai în ultimele 3 luni 21 de situaţii în care unii părinţi au negat paternitatea în cazul copiilor sau, din contră, a fost nevoie de diverse proceduri pentru stabilirea filiaţiei.

Ca urmare a contestaţiilor depuse, a fost operat un număr de 21 de declaraţii de recunoaştere, hotărâri judecătoreşti de tăgadă a paternităţii, stabilirea filiaţiei şi încuviinţarea purtării numelui. În acest sens au fost eliberate şi 21 de certificate de naştere pentru copii proveniţi din cupluri care nu erau căsătorite legal.

Din cauza condiţiilor economice dificile şi a costurilor mari legate de căsătorie (din păcate), sunt cupluri care preferă concubinajul, iar tendinţa este, din păcate, în creştere şi în judeţul nostru.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90