EcoMoto 930×122

    baiat_cu_sindrom_DiGeorge

    Au nevoie disperată de bani pentru a-şi salva băieţelul!

    Un băieţel de numai un an (pe 9 iulie şi-a serbat ziua de naştere) are nevoie urgentă de ajutorul celor cu suflet şi măcar cu puţină dare de mână. Daniel Pîrvu este numele copilului a cărui naştere a decurs normal şi în privința căruia totul părea că merge bine, spre bucuria mamei sale, Stela. A fost, însă, doar o bucurie de scurtă durată, pentru că ulterior au apărut problemele.

    Pe 17 decembrie 2012, chiar de Sfântul Daniel şi de ziua de naştere a tatăului, soţia acestuia s-a internat cu micuțul în spital. Băieţelul avea febră, tuşea și vărsa. Daniel a avut de la naştere reflux gastro-esofagian, cu particularitatea că vărsa pe fosele nazale după fiecare masă, existând mereu pericolul să aspire în plămâni, ceea ce s-a şi întâmplat.

    După trei zile de la internare, starea lui s-a agravat și a făcut nenumărate crize de apnee, convulsii pe fondul unei hipocalcemii severe. Investigaţiile au stabilit diagnosticul de sindrom DiGeorge. Starea lui devine delicată, cu greu se pot localiza infecţiile care par să scape de sub control. A făcut septicemie cu determinări multiple și infecţiile otice care au dus la două operaţii de otomastoidită la vârsta de 7 luni, de la ultima rămânând cu o semipareză facială.

    Sindromul DiGeorge forma completă este o formă rară a acestei anomalii, în care funcţiile timusului nu sunt detectabile, iar şansele de supravieţuire măcar până la vârsta de 2 ani sunt aproape inexistente din cauza infecţiilor şi virozelor, inofensive pentru alţi copii.

    Există, însă, o şansă: transplantul de timus. Iniţial se făcea doar în SUA şi era considerat pentru români total inaccesibil din cauza distanţei şi preţului enorm, de 600.000 de dolari, dar recent această procedură se poate face şi în Anglia. Costul intervenţiei este de aproximativ 300.000 de lire, sumă ce depăşeşte cu mult posibilităţile familiei. Cine vrea să ajute o poate face prin telefon (Teledon valabil în reţeaua Romtelecom, la numărul 0900900348, apel taxat cu 8 euro/apel) sau în conturile deschise pe numele Pîrvu Stela Andreea la Reiffeisen Bank Bucureşti: (PENTRU DONAŢII DIN STRĂINĂTATE, CODUL SWIFT ESTE = RZBRROBU) – Cont bancar în lei – RO42RZBR0000060012754458 și Cont bancar în euro: RO08RZBR0000060015603184.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3