930X122 MAIA

copii_Serbia_002

Au plecat in Serbia

In fiecare an, in cadrul relatiilor de prietenie existente in orasele Pitesti si Kragujevac din Serbia, au loc deja traditionalele „schimburi de copii”. Acestea constau in oferirea de sejururi copiilor din cele doua orase in vacanta de vara. Copiii din Pitesti au plecat deja in Serbia.

30 de elevi din Pitesti, insotiti de cadre didactice si reprezentanti ai Primariei, au plecat sambata dimineata, 16 iulie 2011, la ora 8, spre Serbia. Ei vor petrece in tara vecina un sejur pana la finalul lunii in curs, in cadrul unui asa-numit „schimb de copii” intre orasele infratite Pitesti si Kragujevac.

Pe langa vizitarea orasului Kragujevac, copiii din Pitesti vor merge si pe malul marii Adriatice. La schimb, 30 de copii din Serbia vor veni in Romania pentru a petrece tot doua saptamani in Pitesti, vizitand anumite obiective turistice din Arges (in special cele din nordul judetului) si pe Litoralul Marii Negre.

Emotiile au fost mari sambata dimineata. O multime de parinti, rude ai copiilor si reprezentanti ai Primariei au fost de dimineata langa Casa Casatoriilor, acolo de unde s-a dat startul acestei vacante pentru elevi merituosi la invatatura sau cu o situatie materiala precara, ei fiind propusi de conducerile unitatilor scolare.

Primarul Tudor Pendiuc le-a transmis parintilor un mesaj de incurajare iar copiilor le-a spus care va fi traseul si le-a urat sa se aiba parte de vreme buna, sanatate si sa se intoarca acasa cu bine. Cheltuielile ocazionate de aceasta deplasare au fost suportate, ca in fiecare an, de municipalitatea din Pitesti. Costurile deplasarii copiilor sarbi sunt suportate de catre Primaria din Kragujevac.

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90