EcoMoto 930×122

    spatii-verzi5

    Audiere publică la Costeşti

    Joi, 8 decembrie 2011, la Costeşti are loc o acţiune de audiere publică la care sunt invitaţi să participe cât mai mulţi cetăţeni. Evenimentul are la sediul Primăriei din oraşul respectiv şi este organizată de grupul de iniţiativă „Sprijin pentru Costeşti”. Tema este una…ecologică.

    Audierea publică are genericul „Mai mult verde în Costeşti! Problema spaţiilor verzi – care sunt soluţiile pentru un oraş mai sănătos?”. Audierea se va desfăşura între orele 14:00–16:00 la Primăria Costeşti, în Sala Mică de Şedinţe, aflată la parter, str. Victoriei, nr. 49, Costeşti, Argeş.

    Grupul de iniţiativă este format din reprezentanţi ai Asociaţiei Grupul pentru Educaţie si Ecologie Argeş, Asociaţia Sprijin pentru Viaţă şi Sindicatul „Dreptatea 2010”.

    „Motivația audierii pleacă de la premisa că “autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 26mp/locuitor, până la data de 31 decembrie 2013” conform OUG nr. 114/2007 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului”, se arată în motivarea iniţiatorilor.

    În momentul actual, oraşul Costeşti are un număr de 10.892 de locuitori şi o suprafaţă de spaţiu verde/locuitor de 8,6mp, iar proiectul primăriei propune amenajarea a 21.988mp spaţii verzi, adică 2,02mp/locuitor. Rezultă astfel o suprafaţă totală de 10,62mp/locuitor după finalizarea investiţiilor.

    Obiectivul audierii publice este inventarierea unor propuneri şi soluţii pentru amenajarea spaţiilor verzi existente şi crearea de noi spaţii verzi.

    Opiniile scrise ale cetăţenilor şi ale organizaţiilor interesate sunt așteptate până pe 6 decembrie 2011, ora 17:30, la adresa verdeincostesti@gmail.com alături de formularul de înscriere completat. Doar cei care depun depoziţie scrisă pot să îşi susţină opinia public în cadrul audierii din 8 decembrie.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90