Auto-fault | ePitesti
Comdata 930 x 122

geoana-rau

Auto-fault

Există în sport noţiuni precum „autogol”, aşa cum există şi noţiunea de „accidentare”. Dacă vom combina cele două noţiuni şi le vom aplica în politică vom obţine exact formula a ceea ce se întâmplă acum la PSD: auto-fault, fie-mi permis acest termen.

În condiţiile în care ai luptat să organizezi un referendum la Constanţa pentru a stăvili avântul reorganizării teritorial-administrative a ţării pe care îl au cei de la PDL, în condiţiile în care pentru anul 2012 se anunţă noi măsuri de austeritate şi concedierile în sectorul bugetar se pare că nu vor înceta, în condiţiile în care ai o mie de teme pe care să le dezbaţi în propriul tău avantaj, tu – partidul principal de opoziţie – recurgi la auto-fault.

Nu că îţi dai singur cu stângul în dreptul, căci nu discutăm de o greşeală, ci pur şi simplu dai celor de la PDL carne de tun şi pui pe tapet un subiect născut din orgolii şi imaturitate politică.

Mă refer la cazul Geoană. Mircea Geoană are, desigur, meritele şi păcatele lui. A fost un ministru de Externe excelent, spun unii, a fost preşedinte al ţării pentru o noapte, a condus cel mai mare partid al ţării. Problema este că nu a ştiut când să facă pasul potrivit înapoi, să se retragă şi să spună „De ajuns, astea îmi sunt limitele”. Băsescu l-a bătut de două ori, la Primăria Capitalei şi în alegerile prezidenţiale din 2012, stârnind nemulţumirea, pe alocuri chiar furia unor social-democraţi care îşi rod sub unghii din cauză că Geoană a pierdut alegerile şi, astfel, s-a dus şi visul lor de a reveni la guvernare.
Pe de altă parte, Victor Ponta pare încă necopt pentru o pălărie aşa de mare cum e PSD, iar mie îmi miroase totul a Ion Iliescu.

Vă mai amintiţi de disputa de dinainte de Conferinţa Naţională a PSD în care actori principali au fost Mircea Geoană şi Ion Iliescu? Părerea mea este aceea că Ion Iliescu a preferat să evite o prelungire pe ecranele televizoarelor a disputelor, pentru ca în culise să îl radă pur şi simplu pe cel ce a îndrăznit să i se împotrivească. Şi cum Victor Ponta este copilul de suflet al „cuplului” politic Ion Iliescu – Adrian Năstase (şi fostul premier are de plătit poliţe celui ce i-a luat locul la conducerea partidului!), până la răzbunare nu a mai fost decât un pas.

USL se trezeşte, aşadar, pusă în faţa unui fapt grav, provocat de propriile forţe. Opoziţia se află pe un teren alunecos, mai ales că PDL pare să îşi vadă neabătut de un program de redesenare a ţării şi din punct de vedere social, şi politic. USL pare incapabilă să riposteze pe măsură, ba chiar îşi sabotează poziţia dominantă din sondaje cu astfel de derapaje care vorbesc de orgolii, trădări, frustrări şi interese.

Nisan 555×222
Jupiter 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066