930×122 POSADA 5

02

Autospeciala ultra-moderna la ISU Arges

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a fost dotat cu o autospecială NBRC (Nuclear-Bacteriologic-Radiologic-Chimic) in valoare de 1,6 milioane euro.

Finanţarea a fost asigurată prin POR (Programul Operaţional Regional) din fonduri europene şi cofinanţare de la CJ Argeş.

Construită pe un şasiu Mercedes cu componente produse în state UE asamblate de o firmă din Bucureşti, autospeciala va fi folosită de trei subofiţeri care vor urma un curs de pregătire de trei luni la Piteşti. Dotată cu echipamente şi tehnologii de ultimă generaţie (duşuri şi modul de decontaminare, staţie meteo, costume de protecţie individuală, dispozitive pentru determinarea direcţiei vântului şi natura factorilor de contaminare, sisteme de comunicaţii inclusiv prin satelit etc), autospeciala este destinată intervenţiilor în caz de urgenţe nucleare, bacteriologice, radiologice şi chimice sau de altă natură şi va servi toate cele şapte judeţe ale Regiunii Sud Muntenia (Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa şi Călăraşi).

La recepţie au participat prefectul Gheorghe Davidescu şi Florin Tecău, vicepreşedinte al CJ Argeş, acesta din urmă fiind cel care i-a înmânat colonelului Popescu cheile autospecialei.

0302

555 X 222 CAPRA
570 X 90 CAPRA 3