Donaris 930 x 122

autostrada

AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU, CÂT VA COSTA ȘI CÂND VA FI GATA

După cum v-am informat la timpul respectiv, deputatul PSD de Mioveni Simona Bucura Oprescu a formulat două interpelări cu privire la stadiul proiectului autostrăzii Piteşti-Sibiu: una către premierul Dacian Cioloș, iar o alta către ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Iată răspunsul primit de la ministrul Transporturilor: „Proiectul de autostradă Piteşti-Sibiu a fost identificat în Master Planul General de Transport ca fiind proiectul prioritar de conectivitate rutieră.

Pentru autostrada Piteşti-Sibiu: 1.Analiza multicriterială se află în evaluarea consultantului JASPERS, stadiul proiectului fiind studiul alternativelor de traseu; 2.Studiul de fezabilitate final va fi finalizat conform contractului, până pe data de 15.07.2016; 3.Proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru autostrada Piteşti-Sibiu vor fi demarate după finalizarea revizuirii – actualizării studiului de fezabilitate, fiind planificate pentru perioada 2017-2020; 4.Potrivit Master Planului General de Transport, contractul de lucrări „Autostrada Piteşti-Sibiu” va fi finanţat din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), 75% contribuţie UE şi 25% cofinanţare naţională, data estimată pentru darea în trafic a tronsonului de autostradă fiind anul 2020.

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

Valoarea estimată a investiţiei este de 1.673.570.000 de euro fără TVA. Proiectul se va realiza prin mix de fonduri: fonduri structurale (25% – 418.390.000 de euro fără TVA), buget de stat (18% – 301.240.000 de euro fără TVA), împrumuturi (57% – 953.930.000 de euro fără TVA)”.

„Proiectul va genera locuri de muncă și dezvoltare economică, iar mulţi agenţi economici – printre care, mai ales, Dacia de la Mioveni – vor avea o legătură directă, rapidă şi mai ieftină cu pieţele externe. În acest fel productivitatea şi eficienţa lor vor creşte, la fel ca şi veniturile. Proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu nu este un moft, este o necesitate stringentă. Nu ne mai putem permite tergiversarea lui! Eu şi colegii mei parlamentari de la PSD Argeş vom urmări cu multă atenţie respectarea termenelor de realizare a acestui proiect vital pentru România, pentru Argeș, pentru Mioveni!”, afirmă deputatul Simona Bucura Oprescu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90