Donaris 930 x 122

autostrada-bucuresti-pitesti

Autostrada Piteşti – Craiova, scoasă la licitaţie

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că intenţionează să scoată la licitaţie în concesiune contractele pentru proiectarea şi construirea autostrăzilor Craiova-Piteşti şi Ploieşti-Buzău-Focşani, care ar urma să coste până la peste 2 miliarde de euro.

Prima autostradă, între Craiova şi Piteşti, care leagă practic două oraşe cu industrie auto puternică, ar urma să coste între 3,7 miliarde de lei (660 de milioane de euro) şi 4,9 miliarde de lei (1,1 miliarde de euro), potrivit informaţiilor din anunţul de intenţie al CNADNR.

De altfel, premierul Victor Ponta a arătat săptămâna trecută că această şosea este prioritară, urmând să fie construită o autostradă sau un drum expres pe această rută, în funcţie de dimensiunile traficului.

Pe de altă parte, autostrada Ploieşti-Buzău-Focşani, ce ar urma să fie construită tot în concesiune, ar urma să coste între 801 şi 1,07 miliarde de euro, potrivit datelor de pe e-licitatie.ro.

Tot în Argeş ar urma să fie construite şi o autostradă spre Sibiu şi una spre Craiova, cu plecare de la Piteşti, conform promisiunilor USL din campania electorală.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3