New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

AVERTIZARE DE ULTIMĂ ORĂ

Avertizare de ultimă oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis cu puțin timp în urmă o informare și, respectiv, un cod galben.

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, polei și precipitații mixte la munte și cantități moderate de apă. Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 2 – 1 decembrie, ora 2.

Citiți și: Alarmant! Zeci de incendii provocate: Luptă cumplită cu flăcările

La munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale care vor depăși 60…65 de km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60…70 de km/h.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 de l/mp și izolat 30 de l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei.

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului și viscol la munte. Interval de valabilitate: 30 noiembrie, între orele 6 și 22. 

În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Argeș, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba și Hunedoara vântul va avea intensificări susținute, cu viteze care vor depăși la rafală 70…80 de km/h, iar pe creste 90 de km/h.

La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3